3 nejčastější podvody realitních makléřů

3 nejčastější podvody realitních makléřů

Ať už se chystáte koupit auto, plánujete dovolenou nebo se chystáte prodat nemovitost, opatrnost je na místě. Stejně jako u jiných oborů i v realitách se najdou nepoctiví lidé. Profesionálové pracující v primárním zájmu klienta by měli klientovi objasnit veškeré potenciální nástrahy. V následujícím článku probereme tři nejčastější neetické praktiky v realitní branži.

Koupím byt ve vaší lokalitě

Tento známý trik spočívá v šíření letáků nebo inzerátů s tímto sdělením. Z mé zkušenosti se často stává, že prodávající zaznamenávají přetlak kupujících. Mají přece plné poštovní schránky letáků s nápisem "Hledám byt v této lokalitě". Když zkontaktujete číslo uvedené na letáku, makléř vám nejlépe upřímně řekne, že on sám není kupující, nýbrž realitní makléř. V horším případě se to dozvíte až při osobní schůzce. Takové jednání je nepoctivé, proto je nezbytné být obezřetný a obrátit se na zkušeného a důvěryhodného makléře.

Pro vaši nemovitost už mám kupce

Tato fráze je klasickým rčením makléřů, kteří se snaží získat vaši nemovitost do své nabídky. Prohlašují, že mají pro vaši nemovitost zájemce, ale ve skutečnosti to nemusí a pravděpodobně ani není pravda. Představte si, že jste na místě potenciálního kupce. Nevíte nic o lokalitě, nemáte žádné fotky bytu nebo domu, nemáte informace o jakýchkoli rekonstrukcích, neznáte měsíční náklady, nejste informováni o tom, kdy bude byt k dispozici, nevíte, co z vybavení v domě zůstává, a ani neznáte sousedy nebo přítomnost výtahu v domě. Ale přesto víte, že dům chcete koupit. Dává vám takový postup smysl? Proto je velmi důležité ověřit si informace, které vám makléř sděluje. Spolehlivý a odborný makléř vám nikdy neučiní takovýto slib, ale bude se snažit najít tu nejlepší nabídku pro vás.

Nesmyslná cena

Někteří realitní makléři majiteli slíbí prodej za nereálnou cenu. Důvod je jednoduchý, tímto způsobem získají exkluzivní smlouvu s majitelem a poté manipulují majitelem, aby snížil cenu. Takový makléř vám bude tvrdit, že vaše nemovitost má vyšší hodnotu, než je ve skutečnosti. V dnešní době, kdy ceny nemovitostí klesají a úrokové sazby rostou, prodlužování prodeje může vést ke ztrátě peněz a konkurenční výhody.

Pokud narazíte na podobné praktiky, je důležité je okamžitě zastavit. Stejně jako byste odešli z autoservisu, který se vás snažil podvést. Důležité je také uvědomit si, že nepoctivé praktiky se mohou objevit, i když se rozhodnete prodat nemovitost sami. Proto je důležité vše konzultovat s někým zkušeným a důvěryhodným.

Jak se tedy orientovat na trhu s nemovitostmi?

Stejně jako na jakémkoli jiném trhu. Chcete-li prodat nemovitost, auto, atd., zeptejte se na rady lidí, kteří již mají reálné zkušenosti a historii. Na internetu hledejte a zjišťujte podrobné informace. A hlavně nevěřte nereálným slibům a podezřelým inzerátům. Postačí používat zdravý selský rozum. A klaďte otázky. Pokud narazíte na skutečného profesionála, rád se s vámi sejde u dobré kávy a na všechny otázky vám odpoví.

Pokud potřebujete poradit ohledně prodeje vaší nemovitosti, neváhejte mě kontaktovat pomocí stránky s kontaktními údaji.

Ing. Václav Beran
Autor: Ing. Václav Beran

 

 

 

V realitách jsem od roku 2006. I mé předchozí pracovní aktivity byly spojené s úctou a profesionálním přístupem ke klientům. 

Práce realitního makléře mě skutečně baví a snažím se ji odvádět na špičkové úrovni. ... vše s jasným cílem. Prodat vaši nemovitost za co nejlepší cenu a aby nastala vzájemná spokojenost smluvních stran. 

Přečtěte si prosím mé tipy a články. Věřím, že vám tyto informace pomohou v rozhodování a že si pro prodej nemovitosti zvolíte tu správnou cestu. 

Za každým prodejem nemovitosti se totiž skrývá lidský příběh. A to je důvod, proč by nikdo neměl tak důležitý životní krok podceňovat. Ani prodávající, ani makléř. 

Záleží mi na odvedení špičkové práce a na spokojenosti klienta. A dbám na svém dobrém jménu a pověsti. Za mě pak hovoří reference spokojených klientů. http://vaclavberan.cz/reference 

Pokud Vás cokoliv dalšího zajímá, neváhejte mě prosím kontaktovat, telefon: 776 773 380, vaclav.beran@reality-bv.cz 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Odhad ceny nemovitosti ZDARMA

Spočítejte si orientační cenu vaší nemovitosti.

Spočítat ZDARMA